2012. augusztus 15., szerda

Gyerekszemmel...

Három évvel ezelőtt a Praktika magazinban így vigyorogtunk..
 Sári barátosnémmal már öt éve szervezünk kézműves tábort gyerekeknek... na és magunknak.
Úgy, ahogy mi szeretjük.
 Semmi fakszni, a recept egyszerű:

Hozzávalók:
- 2 db  kedves, humoros, kreatív, türelmes felnőtt (hivatalosan táborvezető)....így szerényen...
- 15 db lelkes, szófogadó, tanulni vágyó, ügyes kezű, illemtudó kiskorú
- 1 db bombabiztos, jól felszerelt nagy kerttel és türelmes szomszédokkal rendelkező ház
- eszközök, alapanyagok a természet kincseiből és ötletek...


A tavalyi csapat mókás nemezbábjaikkal...
Elkészítés:  a hozzávalókat egyazon időben és térben ugyanarra a pontra (nevezzük az egyszerűség kedvéért telephelynek) sorba rendezzük, majd türelmesen várunk.
A hozzávalók, különösen az optimális nyári 28 C -on egymással reakcióba lépnek és vidám táborozásba kezdenek.

De vigyázat!!! Túlzott hideg, vagy forróság esetén ill. nagy mennyiségű szomorú eső, valamint a táborvezetők és a táborozók valamelyikének időszakos kelletlensége miatt a folyamatba olykor hiba csúszhat, melynek jelei a következők: hisztérikus rohangászás a kertben, üveges tekintettel maguk elé bambuló pedagógusok, általános apátia vagy őrült, olykor artikulálatlan tarzanüvöltés az oda nem illő helyen és időben. Zavar esetén relaxálással, közös görögdinnye evészettel, vagy kötelező mozgással, pl. méta játékkal lehetünk úrrá a helyzeten.
Ennyi.


A legtöbb gyerkőc már visszatérő vendég. Imádjuk őket! Kellően cserfesek, viccesek és igazi gyerekszemmel látják a világot, ami a munkáikon is látszik. És ami számomra igen hízelgő és szívet melengető, nagyon szeretnek nemezelni és egyre ügyesebbek! Az első 1-2 napon még bizonytalanok, azután ráéreznek és beindul az alkotói gépezet. Ezt szeretjük Sárival. Amikor önállóan, szárnyaló képzelettel vágnak bele egy általuk megtervezett alkotásba. Igyekszünk minél kevésbé beleszólni, mert szerintünk az úgy jó, ahogy a gyerekek kitalálják. 
Mondom: semmi fakszni:-)





A nemezelés mellett számtalan kézműves technikát tanítottunk már a gyerekeknek, de most csak a nemez munkáik bemutatására szorítkozom. Tavaly bábokat és társas játékokat, simi labdát nemezeltünk...










...idén gombbal záródó övtáskát, ami vállon is és derékon is hordható... és közkívánatra ékszereket töménytelen mennyiségben...










Olyan ügyesek voltak!!! Csak az ebédet nem ették meg...






Jövőre folytatjuk, Sári meg én...na és persze a gyerekek:-)



Mindenkinek szép nyarat a hátralévő hetekre!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése