2011. december 17., szombat

Mamuszparádé

Úgy esett, hogy tavaly Gabi barátnőmmel szereztünk néhány cipőkaptát. Úgy 30 párat... vagy negyvenet... vagy ki tudja mennyit... Nagy volt az öröm, még több a kaptákhoz fűződő terv. A tervekből azonban hosszú ideig semmi sem lett, csak a nyűg, hogy hova tegyem azt a töménytelen mennyiségű fadarabot. Aztán a maratoni lakásfelújítás közben újra és újra belerúgtam, keresztülestem, belebotlottam, belegabalyodtam egy hatalmas fekete zsákba és hát nem nehéz kitalálni, mit rejtett a bosszantó zsák... Végül megszántam és bevonszoltam a műhelyembe (igen már olyanom is van...vaskályhás, világos, kissé  roskatag :-), ahol a kapták sorba rendeződtek és várták, hogy végre hasznossá tehessék magukat.
Aztán a hideg beköszöntével felébredt bennem a mamuszláz, arra gondoltam, ezekben a nehéz, spórolós időkben milyen hasznos lehet egy pár meleg gyapjúból gyúrt mamusz. És hát karácsonyra sem utolsó...

Aki szeretne mamuszt készíteni, de nincs ilyen klassz kaptafa gyűjteménye, ne essen pánikba, egy pár lábfej is megteszi, lehetőleg egyforma méretű legyen és ne két jobbos vagy két balos. Jobb az ilyesmire már az elején odafigyelni. Később kevesebb a bosszúság.

Szóval belevágtam a mamuszmizériába. Így szép sorjában megszülettek ezek a kedves, meleg, puha lábmelegítő szerkezetek.

Mindenféle...





 
Kicsi napsárga...



















...óriási, pöttyös...
(ami férfinek túl pöttyös, nőnek túl nagy...)














...ezeregyéjszakás. dzsinnes...















...zöld, manós...
















...lila, hetyke...













...és még sorolhatnám.

De nem teszem, mert az igazat megvallva mostanra enyhe mamuszcsömöröm lett.
Abba is hagytam egy időre a mamusz készítést. Átpártoltam a csuklómelegítők világába.
De erről majd később.


8 megjegyzés:

  1. De jók a mamuszok!!!! És a kapta gyűjtemény sem utolsó ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a falábak nevében is...:-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Bea!

    Gratula a mamuszokhoz és a katafákhoz! :)Nagyon szépek!!

    Nem lenne esetleg lehetőség egyetlen pár kaptafát megvenni Tőled? Már mindenhol próbáltam szerezni, venni de nem találok még hirdetést se! Szeretném én is kipróbálni a mamusz nemezelést.

    Szép napot!

    Nyéki Andrea

    VálaszTörlés
  4. Kedves Bea!

    Szuperek a képek, a mamuszok meglepetésként értek (azok is szuperek), mert igazából a kaptafák miatt tévedtem ide. Szóval, Andi kaptafáján kívül érdekelne az összes többi! (vagy amitől megválnál) Ha már úgyis csömöröd van...

    Üdv
    Tamara

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tamara!
      Sajnos Andinak sem volt jó hírem. A kaptákat nem egyedül vettem, így eleve osztozkodtunk rajtuk, amiből több volt, annak is azonnal akadt gazdája a nemezes barátaim között. Továbbá a kapták egy jelentős része magassarkú cipőhöz készült, ami azt jelenti, hogy a talpa nem egyenes, így nem tudom (nem próbáltam), hogy alkalmas-e mamusz készítéshez...hacsak nem magassarkú mamuszhoz:-)Lehet, hogy egy próbát megérne... Mindenképp érdemes hirdetéseket böngészni, mert időnként egy-egy padlásról még lekerülnek régi kapták, amivel az utódok már nem tudnak mit kezdeni. Jó esetben nem tüzelik el... Sajnálom, hogy nem tudok segíteni, de biztosan te is rábukkansz majd a kaptáidra.

      Törlés
  5. Szia Bea, engem az érdekelne hogy talpnak bőrt vagy egyéb erős anyagot használsz?
    Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Eszter!
      Jó rég kérdeztél, sajnos nem vettem észre, talán már nem is aktuális...:-(
      Én bőrt használok a talphoz, illik hozzá, és elég strapabíró. A bőrt -miután meglehetősen drága- olykor turkálókban szerzem be, igen remek, hatalmas -amúgy szerintem hordhatatlan- szoknyákat találtam már ott kiváló állapotban:-)

      Törlés