2012. december 15., szombat

Ék-szőr költemények


Én évek óta mindenkit arra bíztatok így Karácsony táján, hogy ne nyafogjon, ne sírjon-ríjon szűkös anyagi helyzete miatt, hanem készítsen, alkosson, tervezzen. Mert a saját készítésűvel, főként ha azszívből jön, nem lehet melléfogni. És az mindegy, hogy saját befőzésű lekvár, fotóalbum, vagy a klasszikus kötött sál a produktum, ha időt, energiát szánunk rá, nincs az az ember, aki ezt ne értékelné.









Ezek a szőrmókás ékszerköltemények is kiváló ajándékul szolgálhatnak barátnőnknek, leánytestvérünknek, anyukánknak, és minden asszonysorstársnak.
Persze lehet bonyolítani, de aki már két kis golyót, vagy egy egyszerű karkötőt meg tud nemezelni, némi gyönggyel, hímzéssel és egyéb alkatrészekkel igazán csinos darabbá varázsolhatja.





Ezeket az ékszereket zömmel nyáron készítettem, és ma nagyon örültem amikor véletlenül ráakadtam a fotókra (amiket letöltésnél olyan klasszul el tudok rejteni a folytonos kapkodásban, hogy attól félek néha, soha többé nem lelek rájuk a mappatengerben).









 A kalaphét után talán most tartok egy ékszer-hétvégét... Ék-szőr víkend:-)




 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek :)
    A második képen megbúvó kacskaringós darabról először azt hittem álarc, de valószínűleg karkötő méretű csodás darab.
    Örülök, hogy megmutatod őket.
    Betti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, karkötő, bár valóban maszk-szerű, így hát egyszer fel is próbáltuk Puszira, a törpenyulunkra. Mit mondjak...Jobbról Zorrónak, balról a diszkóparkett ördögének, szemből egy totemszerű nyúl-lénynek látszott. Aztán elszaladt.

      Törlés